Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBKC Kalesija: Književni Susret Sa Irfanom Gazdićem

BKC Kalesija: Književni Susret Sa Irfanom Gazdićem

U organizaciji JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija održan je književni susret sa Irfanom Gazdićem. Preko dvije stotine učenika MSŠ Kalesija bilo je prisutno u sali BKC-a, a sve u povodu skretanja pažnje mladima na savremene izazove življenja s kojima se suočavaju i susreću u svojoj svakodnevnici.

Irfan Gazdić je autor romana “Anam’ on”, koji upravo govori o sociološkim nečistoćama kao što su igre na sreću, kladionice, narkomanija i druge. Pored svega ovoga roman “Anam’ on” je roman o ljubavi, ljubavi prema Bogu, domovini, gradu, prijateljima, voljenoj osobi.

O svemu ovome razgovaralo se na književnom susretu, a razgovor s autorom Irfanom Gazdićem vodio je glumac Nermin Hodžić, koji je pročitao i nekoliko citata iz knjige.

“Prepuna sala mladih ljudi, spremnih i odlučnih da prisustvuju (u ovolikom broju) na jednom ovakvom događaju, zasigurno je indikator koji pokazuje da smo ipak – nadati se je – društvo koje je spremno suočiti se s izazovima savremenog načina življenja i setovati se na parametre po kojima će pojave o kojima smo razgovarali biti prepoznate kao dekadentne, te da ćemo se s istima pravilno uhvatiti u koštac.” – istakao je Irfan.

“Anam’ on” je Gazdićevo prvo književno djelo, čiji je rukopis dobio drugu nagradu na festival “Moja prva knjiga” održanom u Tuzli 2021. godine.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO