Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaBajramska čestitka Medžlisa IZ Kalesija

Bajramska čestitka Medžlisa IZ Kalesija

Upućujemo vam iskrene čestitke sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan, Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše lijepe islamske tradicije. Bajram je radost duša naših i sebeb naših ustreptalih srca u prsima.

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Cijenjena braćo i sestre, es-selamu alejkum!

Neko će kazati, još jedan Ramazan je iza nas. Svrsishodnije je reći, jedan mjesec manje dunjaluka a više ibadeta koje smo radili i činili Allahu Dragom na zadovoljstvo i u Njegovo ime.
Sinošnjim iftarom omeđili smo ovogodišnji mjesec potpunog posta, od svega što je Veliki Allah dozvolio. I harama smo se čuvali, jer i oni kvariše post. Stali smo čvrsto na među, granicu odbrane onoga čemu pozivaše svi poslanici, a to posljednji i najodabraniji među njima ubroja u temelje ispravnog vjerovanja. Evo nas u redu, i nije nam zorno čekati, obećane nagrade, plaće na kraju mjeseca, kao što reče naš šefa'adžija, Muhammed, s.a.v.s. Svakome je plata od učinka. Sve je vrednovano, osim posta. Njegovu nagradu samo Milostivi, Onaj koji voli opraštati i koji mnogo oprašta, zna. Neka Milostivi, Pravedni nagradi svakog postača, uz njega one koji su s njim postom svoj iman posvjedočili i potvrdili. Ramazanska vrela naše šarolike materijalne širokogrudnosti neka nas približe Poslanikovom Havdu na Ahiretu. Trideset (30) prilika ovogodišnjeg Ramazana biće statistika u našu korist ili protiv nas. Svjedočeći protok vremena ovogodišnjeg Ramazana, svojim imanom i islamom posvjedočili smo svoju pripadnost najbrojnijem džematu na kugli zemaljskoj. Milostivog molimo da nas u kvantitetu ojača kvalitetom i da budemo od onih, koji će budućim generacijama služiti za uzore vjerske.

Postačima neka Milostivi Allah post kabul učini. Darežljivim, Svemogući neka dunjaluk i Ahiret sigurnim učini. Sva naša u ramazanu učinjena dobra djela, vazovi, mukabele, noćni namazi neka uz Allahovu milost budu sebebom našeg ulaska u lijepi Džennet.

Evo nas u Bajramskom ozračju. Radosni smo, pa sretnim učinimo one oko nas. Podijelimo svoju radost sa svojim i sebi najbližim. Sa braćom i sestrama u vjeri, sa komšijama. Podijelimo svoje bajramsko zadovoljstvo sa svim ljudima.

Draga braćo i cijenjene sestre!

Upućujemo vam iskrene čestitke sa željom da i ovaj blagoslovljeni blagdan, Ramazanski bajram provedete na najljepši način u duhu islamskih propisa i naše lijepe islamske tradicije. Bajram je radost duša naših i sebeb naših ustreptalih srca u prsima.

Iskreno, ljudsko hvala svim među ljudima koji pomagaše naše ramazanske napore institucinalnog razvrstavanja i stavljanja u saf najbrojnijeg dunjalučkog džemata.
Svim Bošnjacima i drugim – muslimanima, članovima Islamske zajednice, starijim, omladini i mekteblijama, predsjednicima džematskih odbora i njihovim članovima, vakifima, predvodnicima džemata – imamima,

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Ibrahim Aljić

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO