Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaAmra Alibašić imenovana za predsjednicu UO JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Amra Alibašić imenovana za predsjednicu UO JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Općisko vijeće Kalesija je za predsjednicu Upravnog odbora Javne ustanove Bosanski kulturni centar “Alija Izetbegović” Kalesija imenovalo Amru Alibašić iz Kalesije.

Predsjednica Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija imenuju se na period do isteka mandata aktuelnog saziva Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Općinsko vijeće Kalesija je na svojoj sjednici od 28.10.2023. godine donijelo Odluku o razrješenju i imenovanju predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija kojom je Amra Alibašić iz Kalesije imenovana za predsjednicu Upravnog odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija na period do okončanja konkursne procedure, a najviše 3 mjeseca i Odluku o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje predsjednika Upravnog odbora JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Komisija za izbor na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija je na sjednici održanoj 29.11.2023. godine utvrdila tekst Javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog  odbora Javne ustanove BKC “Alija Izetbegović” Kalesija iz reda osnivača i isti je objavljen u dnevnom listu “Oslobođenje” i “Službenim novinama FBiH”, sa rokom trajanja od 15 dana.

Nakon proteka roka od 15 dana za prijave na Javni oglas, Komisija je izvršila otvaranje i uvid u prijave kandidata. Utvrđeno je da je za poziciju predsjednika u Upravnom odboru JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija pristigle 2 (dvije) blagovremene i potpune prijave.

Zatim je Komisija sačinila listu kandidata koji ispunjavaju uslove Javnog oglasa, te su navedeni kandidati pismenim putem pozvani na intervju koji je zakazan za dan 12.01.2024. godine sa početkom u 14:00 sati u prostorijama općinskog vijeća Kalesija.

Sa pozvanim kandidatom, Komisija je obavila Intervju u zakazano vrijeme i izvršila ocjenjivanje istog, dok se drugi prijavljeni kandidat nije ni pojavio.

Nakon provedenog intervjua i pojedinačnog bodovanja od strane svakog prisutnog člana Komisije, formirana je rang lista uspješnih kandidata, te na osnovu iste sačinjen i prijedlog Odluke koju upućujemo Općinskom vijeću na usvajanje.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO