Vlada Federacije BiH usvojila Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, danas je usvojila Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Jedinstvena policijska uniforma policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine je policijska uniforma koju će nositi, odnosno koristiti policijski službenici Federalne uprave policije i svih kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova u toku obavljanja poslova i zadataka iz nadležnosti rada policijskih organa.

– Jedinstvena policijska uniforma sastoji se od osnovne policijske uniforme (klasične i radne uniforme); uniforme za kriminalističku policiju; uniforme za specijalne policijske jedinice i jednice za specijalističku podršku, kao i za jedinice drugog naziva koje obavljaju poslove iste vrste (radne i taktičke uniforme); uniforme za interventnu policiju i za jedinice drugog naziva koje obavljaju poslove iste vrste; svečane policijske uniforme; policijske uniforme za rad u inostranstvu; te dodatnih dijelova policijskih uniformi.

Sa današnjeg sastanka FMUP

Usvajanje Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine jasna je poruka koja govori o izuzetno dobroj saradnji policijskih uprava na području Federacije Bosne i Hercegovine, a koja je ključna u borbi protiv svih pojavnih oblika kriminaliteta.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak tim povodom izjavio je kako je ponosan na činjenicu da su stvoreni preduslovi da se svi policijski službenici u Federaciji Bosne i Hercegovine opreme kvalitetnim uniformama i dopunskim dijelovima uniformi – saopćeno je iz FMUP-a.

– Vrijedno smo radili na izradi Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u Federaciji Bosne i Hercegovine koja, zajedno s prilozima, broji nekoliko hiljada stranica.

Dakle, riječ je o obimnom materijalu na kojem su radili kvalitetni kadrovi koje ovim putem javno pohvaljujem. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim kantonalnim ministrima unutrašnjih poslova i komesarima na izuzetno dobroj saradnji, a Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na podršci – rekao je Isak.

Fena


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *