Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHViše od 1,57 miliona KM neprofitnim organizacijama u BiH

Više od 1,57 miliona KM neprofitnim organizacijama u BiH

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić potpisao je danas u Sarajevu ugovore ukupne vrijednosti 1.573.861,49 KM s 39 neprofitnih organizacija čiji je fokus rada promocija i zaštita ljudskih prava, ravnopravnost spolova, te sa udruženjima osoba s invaliditetom i vjerskim zajednicama.

Hurtić je izjavio da je novac za projekte podijeljen tako da pojedinačni iznos ne može biti manji od 5.000 KM niti veći od 100.000 KM, te da su sredstva osigurana iz tekuće rezerve Budžeta Bosne i Hercegovine za 2023.

Pojasnio je da svi koji su dobili sredstva njihovu potrošnju moraju opravdati do kraja 2024. i pohvalio kvalitet projekata koji su ispunili postavljene kriterije.

Hurtić je najavio da će i Ministarstvo civilnih poslova BiH u narednom periodu dodijeliti nešto više od dva miliona KM za slične namjene.

Jedna od organizacija koja je danas potpisala ugovor s Ministarstvom je i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka čiji je direktor Fikret Kubat istakao da će dodijeljena sredstva od 70.000 KM iskoristiti za rehabilitaciju djece koja su prošla intenzivno bolničko liječenje.

Dodao je da je to vrlo značajan projekt za njih i izrazio nadu da će saradnja vladinog i nevladinog sektora biti još bolja u korist mališana o kojim brinu.

Fena

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno