Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHVijeće ministara BiH odobrilo pružanje pomoći Sloveniji

Vijeće ministara BiH odobrilo pružanje pomoći Sloveniji

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, na 7. vanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo Odluku o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava koje su do sada odnijele šest života i prouzrokovale ogromnu materijalnu štetu.

Odlukom se odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

Vijeće ministara donijelo je i Odluku o odobravanju sredstava tekuće rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu finansiranja troškova timova iz Bosne i Hercegovine prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u iznosu od 350.000 KM. Predmetnom Odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite, a iznos od 150.000 KM Republičkoj upravi civilne zaštite, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Fena

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno