Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHU ponedjeljak počinje drugo polugodište u četiri kantona u FBiH

U ponedjeljak počinje drugo polugodište u četiri kantona u FBiH

Nastava u drugom polugodištu školske 2023/24. godine za učenike osnovnih i srednjih škola, prema školskim kalendarima, počinje u različito vrijeme po kantonima u Federaciji BiH. Prema informacijama za Fenu iz resornog federalnog ministarstva, u ponedjeljak, 29. januara nastava počinje za učenike osnovnih i srednjih škola Unsko-sansko, Tuzlanskog, Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Kantona Sarajevo.

U Zeničko-dobojskom kantona nastava u drugom polugodištu je počela 22. januara, dok je u Posavskom kantonu i Kantonu 10 nastava u drugom polugodištu počela 15. januara.

U Srednjobosanskom kantonu početak drugog polugodišta za škole koje izvode nastavu na bosanskom jeziku bio je 24. januara, a za škole koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku početak drugog polugodišta je bio 8. januara.

Za osnovce i srednjoškolce Hercegovačko-neretvanskog kantona početak drugog polugodišta bio je 22. januara za škole koje izvode nastavu na bosanskom jeziku, a za škole koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku početak drugog polugodišta je bio 8. januara.

U Zapadnohercegovačkom kantonu nastava u drugom polugodištu je počela 8. januara.

Na području Federacije BiH u školskoj 2023/2024. godini ima ukupno 166.986 učenika osnovnih škola, dok je 70.429 učenika srednjih škola.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković zaželjela je, ranije ovog mjeseca, sretan i uspješan početak nastave u drugom polugodištu za sve učenike i nastavnike, stručne saradnike i druge zaposlene u oblasti obrazovanja.

(Fena)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno