Utorak, 14 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHPušteni nalozi za augustovske naknade roditeljima njegovateljima

Pušteni nalozi za augustovske naknade roditeljima njegovateljima

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da su danas uneseni nalozi za isplate roditeljima njegovateljima za mjesec august. Za naknade roditeljima njegovateljima u mjesecu augustu odobreno je 3.576.240,32 KM za 55 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.

Iz Ministarstva napominju da je zahtjev za Grad Tuzlu – Centar za socijalni rad Tuzla stigao nakon krajnjeg roka, ali je ipak unesen zajedno sa ostalim zahtjevima. Grad Tuzla poslao je zahtjev u ukupnom iznosu od 108.285,33 KM.

– Nastojat ćemo da isplate od nas idu do 10-og u mjesecu i evo približavamo se tom datumu. Također, revizija rješenja je pri kraju i nadam se da ćemo već naredni mjesec moći reći da je taj proces konačno završen – najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Također podsjećaju da je Federalno ministarstvo uputilo svim centrima za socijani rad informaciju o krajnjem roku slanja zahtjeva kako bi ispoštovali zahtjev roditelja njegovatelja da isplate iz Ministarstva idu prije 15-og u mjesecu, kako je bila ranija praksa, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO