Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHProsječna cijena benzina u Federaciji 2,62, a dizela 2,80 KM/l

Prosječna cijena benzina u Federaciji 2,62, a dizela 2,80 KM/l

Prosječna cijena naftnih derivata u Federaciji BiH za Premium bezolovni benzin danas je 2,62 marke po litru, dok je za dizel 2,80 maraka po litru.

Cijena Premium bezolovnog benzina kreće se od 2,46 do 3,01 marke po litru, dok se cijena dizela kreće od 2,61 do 3,01 marke po litru.

Maloprodajne cijene Super Plus bezolovnog benzina u listopadu ove godine ostale su iste u odnosu na prethodni mjesec, kazali su Feni iz Federalnog ministarstva trgovine dodavši da su cijene navedenog derivata u listopadu bile niže za 7,05 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

”Maloprodajna cijena Premium bezolovnog benzina u listopadu je niža za 2,86 posto u odnosu na prethodni mjesec, a navedena cijena niža je za 2,16 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Maloprodajna cijena dizela u listopadu ove godine viša je za 0,7 posto u odnosu na prethodni mjesec, ali je niža za 13,59 posto u odnosu na rujan prošle godine”, pojasnili su.

Iz Ministarstva dodaju da je u razdoblju od 5. do 8. studenoga evidentirano 359 OPC i OPM obrazaca koji se odnose na sniženje cijena dizela i benzina, u prosjeku za 0,05 maraka po litru derivata.

Napomenuli su da je u travnju 2021. godine Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, donijela Odluku o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate, koja je još na snazi.

Na kraju su podsjetili da je Federalno ministarstvo trgovine u lipnju 2019. godine instaliralo besplatnu mobilnu aplikaciju za građane pod nazivom ”FMT FBiH oil info”, u cilju pružanja sveobuhvatnih i pravovremenih informacija o maloprodajnim cijenama na benzinskim crpkama u Federaciji BiH.

(Fena)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO