Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvrše svoje obaveze

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike da je do kraja fiskalne godine ostalo još sedam radnih dana i poziva ih da do 29. decembra 2023. izvrše plaćanje dospjelih poreznih obaveza, da poreznim ispostavama dostave nepodnesene porezne prijave i poslovnu 2024. započnu bez poreznih obaveza.

Navode da blagovremenim podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreza obveznici posluju u skladu sa zakonom i izbjegavaju rizike izricanja sankcija.

Pozvali su porezne obveznike da u 2024. svoje obaveze izvršavaju na vrijeme, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, da prijave i plate porezne obaveze, da prijave svakog radnika i da za svaku izvršenu uslugu izdaju račun.

– Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Uprava zahvaljuje poreznim obveznicima koji su u 2023. uredno izvršavali svoje zakonom propisane obaveze i poziva sve porezne obveznike da blagovremeno i pravilno izvršavaju svoje porezne obaveze, jer je to najsigurniji i najracionalniji način poslovanja – saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *