Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHPorezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvrše svoje obaveze

Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvrše svoje obaveze

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike da je do kraja fiskalne godine ostalo još sedam radnih dana i poziva ih da do 29. decembra 2023. izvrše plaćanje dospjelih poreznih obaveza, da poreznim ispostavama dostave nepodnesene porezne prijave i poslovnu 2024. započnu bez poreznih obaveza.

Navode da blagovremenim podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreza obveznici posluju u skladu sa zakonom i izbjegavaju rizike izricanja sankcija.

Pozvali su porezne obveznike da u 2024. svoje obaveze izvršavaju na vrijeme, odnosno da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, da prijave i plate porezne obaveze, da prijave svakog radnika i da za svaku izvršenu uslugu izdaju račun.

– Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima. Uprava zahvaljuje poreznim obveznicima koji su u 2023. uredno izvršavali svoje zakonom propisane obaveze i poziva sve porezne obveznike da blagovremeno i pravilno izvršavaju svoje porezne obaveze, jer je to najsigurniji i najracionalniji način poslovanja – saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO