Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHPočela isplata dječijeg doplatka za mjesec mart

Počela isplata dječijeg doplatka za mjesec mart

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike realizovalo je isplate dječijeg dodatka za mjesec mart, a isplata je obuhvatila 45.056 korisnika s područja cijele Federacije BiH.

U ovu svrhu iz federalnog budžeta je izdvojeno ukupno 10.973.786,49 KM. Kako je saopćeno iz resornog ministarstva, pravo po ovom osnovu odobreno je za sva pravosnažna rješenja koja su zaključili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite kroz elektronsku bazu podataka.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić podsjetio je korisnike i na potrebu da vode računa o tačnom navođenju neophodnih informacija u zahtjevu, kako bi se izbjegle nejasnoće prilikom uplata u komercijalnim bankama.

“Imamo informaciju iz određenog broja banaka o pogrešno unesenim nazivima banaka, kao i brojevima bankovnih računa. Stoga skrećemo pažnju korisnicima da provjere ove podatke prije nego oni budu dostavljeni Ministarstvu, a kako bismo izbjegli nepotrebna kašnjenja u isplatama. To se odnosi i na situacije u kojima je korisnik u međuvremenu promijenio banku i potrebno da je se te informacije redovno ažuriraju i usklađuju”, podsjetio je ministar Delić.

Ministar Delić naveo je i da će isplata dječijih dodataka po rješenjima koja su postala pravnosnažna nakon 31. marta ili će to tek postati, biti isplaćena iz Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu, pri čemu će navedenom isplatom biti retroaktivno obuhvaćeni i oni mjeseci za koje nije bilo isplate, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(Radio Sarajevo)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO