Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHOlujni vjetar kod Kotor Varoši i Bihaća napravio ogromnu štetu

Olujni vjetar kod Kotor Varoši i Bihaća napravio ogromnu štetu

Vjetar olujne jačine koji je u četvrtak u večernjim satima stigao u Bosnu i Hercegovinu, zbog čega je na snazi narandžasto upozorenje, napravio je ogromnu štetu u mjestu Vrbanjci kod Kotor Varoši.

Sudeći prema fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici BHMeteo.ba, vjetar je nosio krovove kuća i napravio štetu na tamošnjim objektima.

Osim Kotor Varoši, olujni vjetar napravio je štetu i u Bihaću, Prijedoru, a građani Banje Luke javljaju da su u tom gradu na momentima bili udari vjetra orkanske jačine.

https://www.facebook.com/bhmeteo.ba/posts/pfbid0wEwGDt827hgkMZHu9PSeJaFzoqL2mFTue3YREaH5pohcrJmHDjdHscE38ntoJ7Hhl?ref=embed_post

Inače, iza nas je noć koja se može nazvati tropskom za ovo doba godine s obzirom da se u pojedinim krajevima nije spuštala ispod 20 stepeni. Međutim, kako dan bude prolazio temperatura će polako opadati.

Pored jakog vjetra, od jutarnjih sati petka sa zapada slijedi prodor hladne fronte koja će donositi padavine. Najprije u jutarnjim satima u zapadnim dijelovima Bosne i u Hercegovini, a kasnije u toku petka padavina će biti prolazno širom zemlje. Kiša, pljuskovi i lokalno grmljavina. Lokalno je moguće i nevrijeme uz obilniju kišu za kratko vrijeme, olujan vjetar i sitan led.

“Nakon burnog petka, u subotu (04.11.) mirnije i pretežno sunčano vrijeme. Onda u nedjelju (05.11.) repriza petka uz jake do olujne udare južnog vjetra i padavine”, javljaju meteorolozi za Facebook stranice BHMeteo.ba.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO