Nedjelja, 19 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHMinistar Dizdar posjetio povratnike u Prnjavoru

Ministar Dizdar posjetio povratnike u Prnjavoru

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar boravio je u posjeti povratnicima u Prnjavoru. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica saopćilo je da je ova posjeta važan korak ka jačanju podrške povratnicima, te da je ministar Dizdar tokom susreta s predstavnicima ove populacije istakao značaj zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku.

Izrazio je i zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati zajedničkom iftaru sa povratnicima i gradonačelnikom Darkom Tomašem.

– Posjeta povratnicima u Prnjavoru bila je prilika za otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja o izazovima s kojima se suočavaju. Raduje me vidjeti kako zajedno možemo raditi na jačanju podrške povratnicima i osigurati im bolju budućnost. Važno je nastaviti s koordiniranom akcijom svih institucija kako bismo osigurali održiv povratak i integraciju u lokalnu zajednicu – naglasio je ministar Dizdar.

Iz Federalnog ministarstva ističu da je ministar obišao i lokacije na kojima se izvode radovi na izgradnji sportskog igrališta u naselju Konjuhovci.

– Dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Prnjavor i Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor predstavlja primjer sinergijskog djelovanja u podršci povratnicima i promociji suživota – kazao je Dizdar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO