Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHJoš jedan potres pogodio BiH, oglasio se FHMZ

Još jedan potres pogodio BiH, oglasio se FHMZ

Federalni hidrometeorološki zavod saopćio je da su se jutros na području Bosne i Hercegovine osjetila dva zemljotresa. Epicentar prvog zemljotresa bio je u Crnoj Gori na samoj granici s BiH, a epicentar drugog potresa bio je u BiH.

Jutros u 04:06 sati na području Crne Gore dogodio se zemljotres čija je magnituda iznosila 5,4 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio između VII -VIII Merkalijeve skale. Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je saopštio da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u opštini Plužine, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

U 04:14 sati registrovan je novi zemljotres na području Gacka čija je magnituda iznosila 3,1 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio III-IV Merkalijeve skale.

“Dobro se osjetio”, “Dugo je trajao”, “Probudilo me”, “Strašno na petom spratu”, “Dug i prodoran zemljotres” … neki su od komentara na stranici EMSC-a.
 
Iako je zemljotres sa epicentrom u Crnoj Gori bio veoma snažan, za sada nema informacija o većoj materijalnoj šteti ili povrijeđenim osobama.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO