Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHFederalno ministarstvo rada i socijalne politike na jesen organizira sajam zapošljavanja

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na jesen organizira sajam zapošljavanja

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će na jesen, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Federalnim ministarstvom razvoja, obrta i poduzetništva, organizirati sajam zapošljavanja, najavio je ovo resorni ministar Adnan Delić, nakon inicijalnog sastanka sa suorganizatorima, direktorima Helenom Lončar i Ahmetom Baljićem.

Sajam se organizuje prvenstveno s ciljem povezivanja poslodavaca sa potencijalnim zaposlenima, pružajući jednima prilike za profesionalni razvoj i ostvarenje karijere i zaposlenja, a drugima povezivanje s tražiteljima posla, odnosno potencijalnim zaposlenicima.

– Sve zajedno treba doprinjeti jačanju tržišta rada, smanjenju nezaposlenosti i zadržavanju radne snage u BiH – kaže ministar Delić.

Sajam će biti otvoren za sve nezaposlene koji traže posao, kao i za poslodavce koji žele pronaći kvalifikovane kandidate za svoje kompanije.

– Ideja vodilja u organizaciji ovog sajma nam je, osim pružanja poslovnih prilika nezaposlenima i poslodavcima i stvaranje stimulativnog okruženja koje će podsticati naše mlade da ostanu u zemlji i doprinesu njenom ekonomskom i socijalnom razvoju. Kao ministarstvo nastojimo stvoriti atmosferu u kojoj mladi mogu pronaći inspiraciju, podršku i mogućnosti za svoj profesionalni rast i razvoj, a onda i posao koji će im omogućiti ostanak u ovoj zemlji – izjavio je ministar Delić.

Ovo je, poručuju iz Ministarstva, poziv ozbiljnim poslodavcima da iskoriste priliku i dođu do domaćih radnika, prvenstveno mladih i pruže im šanse za zapošljavanje, dok je istovremeno mladima poziv da iskoriste ovu priliku za umrežavanje, sticanje kontakata i predstavljanje sebe poslodavcima iz cijele Federacije.

Dvodnevni program će obuhvatiti različite aktivnosti, uključujući prezentacije kompanija, individualne konsultacije sa karijernim savjetnicima, kao i mogućnosti za direktno zapošljavanje putem različitih interaktivnih sesija.

– Više informacija o tačnim datumima, lokaciji i detaljima programa bit će dostupno u narednom periodu. Pratite naše zvanične kanale komunikacije kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama – kaže se u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Fena

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno