Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHFederalni ministar Nerin Dizdar posjetio Memorijalni centar u Srebrenici

Federalni ministar Nerin Dizdar posjetio Memorijalni centar u Srebrenici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Memorijalni centrar Srebrenica gdje je sa direktorom dr. Emirom Suljagićem i rukovodstvom Centra razgovarao o aktivnostima koje su u toku, kao i pripremama za obilježavanje 11. jula i 28. kolektivnu dženazu u Potočarima.

Razgovarano je i o nastavku izgradnje infrastrukture na objektima koji pripadaju Memorijalnom centru i drugim projektima koji doprinose očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

Direktor Suljagić je istakao značajnu ulogu i doprinos Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u realizaciji zajedničkih projekata, dok su najavljene i nove aktivnosti koje će pospješiti rad Centra.

”Pozdravljamo i zahvaljujemo se na nastavku saradnje sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice na čelu sa ministrom Dizdarom. Nastavljamo sa našim projektima i aktivnostima Memorijalnog centra i uvjereni smo da ćemo završiti ovaj, za nas, historijski posao koji smo započeli u Centru.”

Nakon razgovora, ministar Dizdar je u pratnji direktora dr. Suljagića obišao trenutne radove u Memorijalnom  centru te stalne postavke posvećene žrtvama genocida, a zatim je i položio cvijeće i odao počast žrtvama ukopanim u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica.

Također je sa predstavnicima Memorijalnih centara Srebrenica i Rakita u Vlasenici razgovarao o dinamici pronalaska ubijenih Bošnjaka u genocidu, te poteškoćama na koje nailaze u svom radu i djelovanju.

Dizdar je najavio svaki vid podrške koji bude neophodan u pronalasku ubijenih članova porodica za kojima se još uvijek traga.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO