Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHFederalni ministar Dizdar reagovao nakon sramotnih poruka iz Neuma

Federalni ministar Dizdar reagovao nakon sramotnih poruka iz Neuma

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar reagovao je nakon vandalskog čina u Neumu apelujući na nadležne da profesionalno i adekvatno sankcionišu počinioce.

O čemu je već Klix.ba pisao, na nekoliko objekata u Neumu u protekloj noći su ispisane nacionalističke i fašističke poruke, što, međutim, nije prvi slučaj sličnog ispada neodgovornih tamošnjih pojedinaca.

Povodom ovog čina reagovao je federalni ministar Dizdar ističući da je vlasniku objekata na kojima su ispisane poruke ima punu podršku da nastavi poslovati u Neumu i ostvarivati svoja prava.

“Razgovarao sam sa Jasminom Osmanovićem iz Neuma na čijem su ugostiteljskom objektu osvanule nacionalističke poruke. Naravno da ćemo Jasminu pružiti svaki vid neophodne podrške. Drago mi je da ovaj incident nije pokolebao Jasmina koji je odlučan u namjeri da i dalje ostvaruje svoja temeljna prava i posluje u Neumu, što je također u interesu lokalne zajednice”, kaže Dizdar.

Osim toga, on je naglasio da ovakve poruke ne idu u prilog suživotu kakav bi trebao da postoji u Neumu.

“Jasno je da uvredljive poruke ne doprinose suživotu koji nema alternativu u našoj domovini Bosni i Hercegovini niti šalju pozitivnu sliku o našem primorju. Pozivam nadležne organe da odreaguju profesionalno i adekvatno sankcionišu počinioce”, zaključuje Dizdar.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO