Utorak, 23 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHDom naroda FBiH jednoglasno usvojio budžet sa svih 50 amandmana Osmorke i...

Dom naroda FBiH jednoglasno usvojio budžet sa svih 50 amandmana Osmorke i HDZ-a

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, usvojen je prijedlog budžeta Federacije BiH za 2023. godinu sa 69 glasova “za”.

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojili su budžet koji je okarakterisan kao historijski jer je za 1,1 milijardu KM veći od prošlogodišnjeg budžeta i iznosi 6,7 milijardi KM. Budžet je usvojen bez glasova protiv i suzdržanih.

Usvojeni su i amandmani od 1 do 50, koje je jučer usvojio Zastupnički dom Federacije BiH, iako je Vlada Federacije BiH odbila sve amandmane na Prijedlog budžeta FBiH za 2023.

Podsjećamo, zastupnici u Predstavničkom domu federalnog parlamenta usvojili su jučer, u nastavku 1. redovne sjednice, Prijedlog Budžeta za 2023. godinu. Usvojen je i niz drugih amandmana, a sve su morali potvrditi i delegati u Domu naroda.

Budžet je u Predstavničkom domu usvojen sa 82 glasa “za” i jednim suzdržanim. Nije bilo glasova protiv.

Ranije na istoj sjednici, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (PFBiH) usvojio je svih 50 amandmana koje je uložila Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Osmorka.

Osim njih, amandmane su imali i drugi zastupnici, no Vlada FBiH je danas dostavila mišljenje u kojem je odbila prihvatiti njihova 93 prijedloga. Zastupnici su ipak razmatrali amandmane, ali svaki pojedinačno pa su tako odbijeni prijedlozi SDA zastupnika.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO