Subota, 27 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHDizdar posjetio Neum nakon sramotnih grafita, iznenadili ga putokazi za Rabrane

Dizdar posjetio Neum nakon sramotnih grafita, iznenadili ga putokazi za Rabrane

Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, posjetio je danas lokalitet “Sarajke” u Neumu nakon sramotnih grafita koji su osvanuli na ovom objektu.

– Nakon što su osvanuli ispisani grafiti na ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik Jasmin Osmanović iz Neuma, posjetio sam danas lokalitet objekta “Sarajka”.

Nadoknađena šteta

Neum treba biti primjer suživota i mjesto s kojeg se šalju pozitivne poruke, te se stoga trebaju osigurati jednaka prava za sve članove zajednice.

Još jednom osuđujem ovaj čin i pozivam na dodatni angažman i profesionalan pristup nadležnih organa, kako bi počinioci bili adekvatno kažnjeni, a porodici Osmanović nadoknađena načinjena šteta – rekao je Dizdar.

Kazao je da je iskoristio priliku i razgovarao s povratnicima u neumskom naselju Rabrani.

Kontaktirao nadležne

– Međutim, primjetno je da su na svim putokazima za Rabrane prelijepljeni nazivi ovog mjesta, što zbunjuje putnike koji žele stići u Rabrane.

Odmah sam kontaktirao nadležne u JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine i tražio reakciju kako bi se u što kraćem roku na putokazima ponovno istaknuo naziv Rabrani s kojim se identifikuju mještani ovog neumskog naselja i koje posjećuju brojni građani Bosne i Hercegovine u ljetnim danima.

Pozivam sugrađane da u ljeto nastave posjećivati Neum i tako podržavati domaći turizam, jer u razgovoru sa lokalnim stanovništvom se osjeti dobrodošlica i gostoprimstvo, unatoč postupcima pojedinaca – poručio je Dizdar.

https://www.facebook.com/dizdarnerin/posts/280419825052614?ref=embed_post

(Avaz)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno