Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHDirekcija za civilno zrakoplovstvo BiH još ne dozvoljava Air Montenegru uspostavu letova...

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH još ne dozvoljava Air Montenegru uspostavu letova iz Tuzle

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) još uvijek nije izdala dezignaciju aviokompaniji za uspostavu letova sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli, potvrđeno je za Klix.ba. Informacije kojima raspolaže naš portal, riječ je o aviokompaniji Air Montenegro.

Nakon što je aviokompanija Wizz Air donijela odluku o zatvaranju svoje baze u Tuzli, menadžment tamošnjeg Međunarodnog aerodroma počeo je aktivno tragati za novim prijevoznikom koji će uspostaviti saobraćanje.

Najviše interesovanja za to je pokazala crnogorska aviokompanija Air Montenegro, sa kojom je nedavno definisan način poslovanja. Međutim, kako je potvrđeno za Klix.ba, ugovor još nije potpisan zbog čekanja na dobijanje neophodnih dozvola.

Crnogorski državni avioprijevoznik još uvijek čeka na dobijanje dozvole od BHDC-a, a paralelno s time obavljaju se direktni razgovori sa svim direkcijama država čiji su aerodromi potencijalne destinacije za letove sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli.

Kako je Klix.ba ranije otkrio, novi avioprijevoznik bi u Tuzli trebao imati stacioniran jedan bazni avion, a planirani su letovi na deset destinacija.

U samom početku ukupno bi trebalo biti obavljano 20 letova sedmično. Plan je da uspostava saobraćanja iz Tuzle bude do kraja ove godine, odnosno u zimskom redu letenja.

Klix

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO