Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHDanas počeo prvi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH

Danas počeo prvi ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH

U okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove je danas započela provođenje prvog ciklusa pojačanih inspekcijskih nadzora u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za insepkcijske poslove u saradnji s kantonalnim inspekcijskim organima, u skladu s “Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine” za period mart-avgust 2023. godine”.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalog, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivrede i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzore u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata. Pojačani nadzori će trajati do 22.8.2023. godine.

Apelujemo na privredne subjekte da usklade svoje poslovanje s pozitivnim propisima kako ne bi bili predmet sankcionisanja.

Molimo građane da uočene nepravilnosti u radu privrednih subjekata prijave putem:

kontakt forme „Prijavi nepravilnost“ na web stranici FUZIP (https://fuzip.gov.ba/prijavi-nepravilnost/

telefona za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata)

– e-maila: info@fuzip.gov.ba

– poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO