Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHBH Telecom poslao upozorenje korisnicima

BH Telecom poslao upozorenje korisnicima

BH Telecom je danas poslao upozorenje svim korisnicima o lažnoj nagradnoj igri koja se pojavila.

Iz ove kompanije su naveli kako kako se pojavio pokušaj prevare putem poruka na web stranicama i društvenim mrežama. Upozorili su korisnike da ne otkrivaju lične podatke niti da pristupaju sumnjivim linkovima. 

Ne otkrivajte podatke

– Poštovani korisnici, želimo vas upozoriti o trenutnom pokušaju prevare putem poruke na web stranici youb*****.com i voice*****.com, kao i putem Facebooka.

Naime, od korisnika se traži da odigra igru kako bi dobio 888 BAM, te prati dalje upute i unosi određene podatke. Upozoravamo sve korisnike da nipošto ne otkrivaju svoje podatke, niti posjećuju bilo kakve linkove koji dolaze na ovakav način.

Ovo je jasan pokušaj phishinga – gdje se pokušava doći do vaših ličnih podataka, kako bi iste dalje zloupotrijebili i oštetili korisnika.

Zaštita korisnika

Molimo vas da budete oprezni i da ne slijedite uputstva “lažne nagradne igre”. Nipošto ne unosite nikakve lične informacije jer to može dovesti do narušavanja vaše privatnosti ili čak zaraziti vaš uređaj malwareom.

BH Telecom želi zaštititi svoje korisnike, zato apelujemo na vas da ne posjećujete sumnjive linkove, ne dijelite lične podatke i ne preuzimate aplikacije iz neprovjerenih izvora.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate putem zvaničnih kanala komunikacije BH Telecoma, kao i putem naših profila na društvenim mrežama – poručeno je iz BH Telecoma.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO