Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaUncategorizedU humanitarnoj kampanji za uređenje onkološkog odjeljenja u Tuzli prikupljeno više od...

U humanitarnoj kampanji za uređenje onkološkog odjeljenja u Tuzli prikupljeno više od 300.000 KM

U kampanji “I ti možeš biti ta osoba!” koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla, a koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice početkom novembra, prikupljeno je više do 300.000 KM – potvrdio je direktor odjela za filantropiju i partnerstvo u Fondaciji tuzlanske zajednice Ismet Sokoljanin.

Ističe da je i više od tridesetak preduzeća ponudilo svoje usluge u donacijama sitnog inventara, materijala, ugradbenog materijala te je i to u vrijednosti više od 100.000 KM.

Sokoljanin kaže da su konstantno u komunikaciji sa UKC-om Tuzla, ali i firmom koja je započela proces renoviranja odjeljenja Dnevne bolnice, te da će sve ove donacije koje su došle na najbolji način biti upotrijebljenje za poboljšanje uslova u Dnevnoj bolnici na Odjeljenju za onkologiju.

“S druge strane, također ćemo dio sredstava odvojiti za unapređenje uslova u bolnicama i centrima koji su pružili podršku pacijentima s područja Tuzlanskog kantona i koji su nesebično primili onkološke pacijente da se liječe na njihovim odjeljenjima. Tako će dio sredstava i donacija otići na poboljšanje uslova u tim bolnicama, kokretno za Zenicu, Banja Luku i Mostar”, kazao je Sokoljanin.

Podsjetio je da su tokom kampanje donacije prikupljane online, putem platforme za doniranje doniraj.ba i žiralno, putem žiro računa Fondacije koji je bio dostupan na platformi.

“Odziv je bio fantastičan. Hvala svima koji su donirali. Veliko hvala sugrađaninu Mirzi Mustafagiću, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se obezbijede bolji uslovi za onkološke pacijente na UKC Tuzla. Mustafagić je uradio veliku stvar za sve onkološke pacijente. I on i njegove kolege influenseri su učinili sve da se ova kampanja čuje u svakom dijelu BiH pa i dalje i da ljudi ovako lijepo na nju reagiraju”, poručio je Sokoljanin.

(Fena)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO