Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFOTO/ Radionica o medijskom izvještavanju u kriznim situacijama

FOTO/ Radionica o medijskom izvještavanju u kriznim situacijama

Kako poboljšati saradnju medija i centara za socijalni rad u cilju boljeg informisanja javnosti, tema je o kojoj se razgovaralo na radionici pod nazivom „Medijsko izvještavanje u kriznim situacijama“. Zajedničku radionicu za medije organizovao je Centar za socijalni rad Kalesija u okviru projekta „Nadogradnja kapaciteta Centra za socijalni rad  za djelovanje u vanrednim situacijama sa fokusom na djecu i porodice.

Kako je rečeno ovom prilikom, mediji značajno doprinose u širenju pozitivnih informacija, ali isto tako mogu doprinijeti i izazivanju panike među stanovništvom, kada su u pitanju određene krizne situacije.

„Želimo predstaviti sve aspekte komuniciranja u doba određenih kriznih situacija  i prirodnih ili drugih nesreća. Koji su načini komuniciranja sa stanovništvom kako bi se prenijele tačne i kvalitetne informacije, a koje neće dopriijeti izazivanju panike“ istakao je ovom prilikom  Muhamed Majdančić, direktor Centra za socijalni rad Kalesija.

Azra Mešić, moderatorica radionice i dugogodišnja novinarka istakla je da centri za socijalni rad zatvaraju vrata  pred medijima u kriznim situacijama. „ Ovo je prilika da se bolje povežu sa medijima i izgrade bolji imidž od onog kojeg sad imaju u društvu“. Mešić,  ističe da centri za socijalni rad imaju dvije vrste javnosti, svoje korisnike i i širu publiku, odnosno potencijale korisnike usluga centara bilo u normalnim uslovima ili kriznim situacijama“ Današnja radionica jedna je u nizu koje se održavaju u okviru pomenutog projekta Centra za socijalni rad Kalesija, a koji je podržan od UNICEF-a Bosne i Hercegovine

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO