Nedjelja, 28 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaSportOdbojkaZmajice nakon velike borbe i pet setova poražene od Rumunije

Zmajice nakon velike borbe i pet setova poražene od Rumunije

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu Evropskog prvenstva poražena je od selekciju Rumunije i tako zakomplicirala plasman u narednu rundu takmičenja.

Zmajice su pružile još jednu sjajnu partiju i sa 3:2 bile bolje od selekcije Rumunije. Rezultat po setovima glasio je 25:12, 24:26, 21:25, 25:21, 11:15.

Otvorile su izabranice Stevana Ljubičića meč na veoma dobar način. Odmah su Zmajice stigle na četiri poena prednosti koje do kraja seta nisu ni u jednom trenutku ispuštale. Polovinom prvog seta selekcija BiH imala je seriju od čak 6:0 čime su stigli do 10 poena prednosti. Na kraju, Zmajice su bile bolje u prvom setu rezultatom 25:12.

U drugom setu viđena je izjednačena borba. Igralo se poen za poen, a polovinom seta Zmajice idu na pet poena prednosti. No, selekcija Rumunije se veoma brzo uspjela vratiti u meč i serijom od 3:0 doći do poravnanja, a onda i do osvajanja seta.

CEV

Treći set je bio gotovo identičan prethodnom. Bosna i Hercegovina je povela na startu i vodila sve do polovine seta kada protivnik stiže do poravnanja, a onda i vodstva od četiri poena koje su odbranile do kraja.

U četvrtom setu velika bobra na parketu. Zmajice su često gubile fokus na servisu, bilo je grešaka na obje strane, ali je BiH vodila sve do finiša. Ponovo su se protivnice probudile, stigle na 20:18 i uvele set u dramatičnu završnicu. No, ovaj put je ipak naša reprezentacija bila prisebna i osvojila četvrti set rezultatom 25:21.

Nakon velike drame posljednji set riješen u korist Bosne i Hercegovine. Prijelomni trenutak meča dogodio se kod rezultata 11:11 kada selekcija Rumunije pravi seriju od 3:0 i odlazi na 11:15.

Sutra BiH igra protiv domaćina Italije, a ukoliko Švicarska i Bugarska ne osvoje više od dva boda u posljednja dva duela BiH će po prvi put izboriti nokaut fazu Evropskog prvenstva u historiji.

(N1)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO