Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaSportNogometZmajevi danas u Zenici počinju pripreme za utakmice protiv Portugala i Luksemburga

Zmajevi danas u Zenici počinju pripreme za utakmice protiv Portugala i Luksemburga

Okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici za utakmice protiv Portugala i Luksemburga počinje danas.

Zmajevi će u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine početi pristizati danas u prijepodnevnim satima, a selektor Faruk Hadžibegić neće odmah imati sve igrače na raspolaganju.

Danas bi se na početku priprema trebali pojaviti Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Siniša Saničanin, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Sanjin Prcić, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija, Luka Menalo i Said Hamulić.

Golman Konyaspora Ibrahim Šehić i vezni igrač Bešiktaša Amir Hadžiahmetović bi se trebali reprezentaciji pridružiti sutra s obzirom da večeras igraju međusobni duel u okviru posljednjeg kola turskog prvenstva, dok će kapiten i napadač Intera Edin Džeko u Zenicu doći nakon finala Lige prvaka koje se igra u subotu.

Prve izjave za medije stručni štab i igrači će obaviti danas u 14:30 sati, a prvi trening je zakazan za 18 sati.

Podsjetimo, Zmajevi će u trećem kolu kvalifikacija za Euro igrati u gostima kod Portugala 17. juna u Lisabonu, a u četvrtom kolu u Zenici dočekuju Luksemburg 20. juna.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO