Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaSportNogometSelektor BiH Faruk Hadžibegić odabrao pet pomoćnika na klupi Zmajeva

Selektor BiH Faruk Hadžibegić odabrao pet pomoćnika na klupi Zmajeva

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić izabrao je stručni štab Zmajeva kojeg će činiti Elvir Rahimić, Almir Seferović, Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

Nakon što je na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, održanoj četvrtog januara, Faruk Hadžibegić imenovan za selektora seniorske reprezentacije, dobio je i saglasnost da izabere članove stručnog štaba.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

“Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo sa njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije”, naglasio je selektor Faruk Hadžibegić.

Novi selektor Zmajeva najavio je obilazak i razgovore s igračima, a onda i radni sastanak sa stručnim štabom.

“Planiram da, čim završim obilazak i razgovor sa igračima, održim i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba. Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama”, zaključio je Hadžibegić.

Podsjetimo, novi selektor “otvorio” je mandat na klupi Zmajeva tako što je skautirao reprezentaciju Islanda u prijateljskoj utakmici protiv Švedske.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO