Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaSportNogometPjanić definitivno propušta utakmice reprezentacije BiH protiv Islanda i Slovačke

Pjanić definitivno propušta utakmice reprezentacije BiH protiv Islanda i Slovačke

Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić definitivno neće biti na raspolaganju selektoru Faruku Hadžibegiću za prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine protiv Islanda i Slovačke, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Naime, Pjanić je u subotu povrijedio zadnju ložu na prvenstvenoj utakmici svog kluba, a u nedjelju je obavio i ljekarski pregled.

Prve prognoze ljekara nakon obavljene magnetne rezonance su pauza od nogometa u trajanju od najmanje mjesec dana.

Shodno tome, jasno je da neće biti spreman za utakmice reprezentacije BiH koje igramo protiv Islanda (23. mart) i Slovačke (26. mart).

Podsjetimo, selektor Hadžibegić je odmah nakon povrede razgovarao s našim asom.

“Razgovarao sam s Miralemom Pjanićem više od 15 minuta, a prije nego ćemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak povrede. Izgledalo je zaista loše. Međutim, prije povrede je imao pola sata zagrijavanja i još 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teškoj povredi zbog koje će dugo izostati sa terena. Naravno, nisam doktor, to su samo moja nadanja pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu”, rekao je selektor Hadžibegić.

Nažalost, današnje prognoze nisu pozitivne ni za Pjanića ni za reprezentaciju pa će Hadžibegić morati tražiti alternativu za veznjaka Sharjaha.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO