Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaSportNogometMeho Kodro više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Meho Kodro više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine

Meho Kodro više nije selektor Nogometne reprezetnacije BiH, a kormilo Zmajeva napušta nakon samo dvije utakmice, potvrđeno je za Klix.ba.

Kodro je na mjesto selektora došao nakon Faruka Hadžibegića, a iako se činio kao dugoročno rješenje, Zmajeve je vodio samo na dvije utakmice i nakon poraza od Islanda, odlučeno je da neće više s klupe voditi naš nacionalni tim.

U prvom meču naš tim je teškom mukom pobijedio Lihtenštajn u Zenici rezultatom 2:1, a onda smo na Islandu, unatoč znatno boljoj igri, doživjeli poraz golom u samom finišu i tako smo i definitivno izgubili šanse da se na Evropsko prvenstvo plasirano direktno kroz kvalifilacije.

Zanimljivo, Kodro je i u drugom mandatu samo na dvije utakmice vodio Zmajeve, kao što je to bio slučaj i u prvom.

Nakon završetka bogate igračke karijere u kojoj je nastupao i za Barcelonu, Kodro je prvi trenerski angažman imao 2006. u Real Sociedadu kao asistent.

U januaru 2008. godine je postao selektor BiH, no našu selekciju je vodio samo u dvije prijateljske utakmice u kojima je zabilježio remi protiv Sjeverne Makedonije (2:2) i poraz od Japana (3:0). Dobio je otkaz već u maju kada se pobunio što je Nogometni savez BiH bez njegove saglasnosti dogovorio prijateljski duel s Iranom.

Nedugo nakon otkaza se vratio u Sociedad gdje je radio s mlađim kategorijama, a 2010. je preuzeo B tim ekipe iz San Sebastiana i vodio ga tri sezone.

Trener Sarajeva je postao u sezoni 2014/2015 i tamo se zadržao 17 utakmica.

Švicarski Servette je vodio od decembra 2016. do marta 2018., a posljednji angažman, ujedno i najduži seniorski, imao je vodeći Lausanne dvije sezone, a bez kluba je bio od ljeta prošle godine.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO