Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaSportNogometBIH večeras igra protiv Portugala

BIH večeras igra protiv Portugala

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu kvalifikacija za EURO 2024. protiv Portugala.

Jučer su Zmajevi obavili trening na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu prije leta za Lisabon koji je kasnio 7 sati.

Bh. fudbaleri okupili su se 7. juna u Zenici, gdje su se pripremali za nastupajuće duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Selektor Portugala Roberto Martinez govorio je na zvaničnoj press konferenciji o sutrašnjem duelu.

Martinez je imao samo riječi hvale za naš tim.

“BiH je veoma konkurentna i jaka ekipa, pogotovo na domaćem terenu kada igraju sa dosta intenziteta. I sutra će igrati sa istom namjerom. Oni imaju veoma izbalansiran tim.

Protiv Islanda su jako napadali, a protiv Slovačke su imali teži meč. Za razliku od tih utakmica neće imati Krunića, ali tu su Pjanić i Kolašinac. Kolašinac je specifičan igrač u petercu.

Imaju i trenera koji je taktički na visokom nivou. Reprezentacija ima mix mladih igrača sa igračima koji imaju ogromno iskustvo. Radio sam sa nekim bh. fudbalerima u klubu i znam da oni uživaju igrati za svoju selekciju”, kazao je Martinez.

Inače, sluteći po dosadašnjim treninzima u Zenici, Zmajevi bi trebali zaigrati u 3-5-2 formaciji. Potvrđuju to i snimci sa posljednjih priprema.

Tako bi bh. selekcija trebala meč početi u sastavu Šehić – Barišić, Saničanin, Ahmedhodžić – Dedić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Hadžiahmetović – Džeko, Stevanović.

Utakmica Portugal – BiH igra se večeras sa početkom u 20:45 sati, uz direktan tv prenos na BHT-u.

Osim fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja gostuje Portugalu, danas, 17. maja, igraju i druge selekcije iz naše grupe. 

U grupi J kvalifikacija za EURO 2024. u Njemačkoj, osim BiH i Portugala, igraju Slovačka, Island, Luksemburg i Linhenštajn. 

Od 15:00 sati igraju autsajderi grupe, Luksemburg – Linhenštajn. Ova utakmica nema prevelik značaj za obje ekipe, koje iz prva dva meča ukupno imaju jedan bod (Luksemburg, protiv Slovačke). Puno važnija utakmica za naše Zmajeve se igra u istom terminu kao meč u Lisabonu. Slovačka gostuje neugodnom Islandu, te će se morati dobro ‘pomučiti’ da dođe do sva tri boda. 

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova.

Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO