Za vikend oblačno vrijeme sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 13 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom na području Hercegovine, Krajine, centralnom i jugozapadnom dijelu Bosne. Jače padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U nedjelju 11.2.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Prije podne sa jakim udarima. U poslijepodnevnim satima jugo će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U ponedjeljak 12.2.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetar slab, u jutarnjim satima južnog smjera. Tokom dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U utorak 13.2.2024. pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 10.FEBRUAR

Usljed pogoršanja vremenskih prilika, koje će se postepeno širiti sa zapada, opšta slika će većim dijelom dana biti lošija. Neuobičajeno visoke temperature, padavine i južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, razdražljivosti, nesanice. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *