Nedjelja, 26 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeUmjereno do pretežno oblačno vrijeme u BiH, tokom dana kiša, pljuskovi i...

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u BiH, tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 4 stepena, Bugojno, Ivan Sedlo i Sokolac 10, Livno, Sanski Most i Srebrenica 13, Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Trebinje 15, Mostar 16, Neum 19 stepeni.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su lokalno moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Biometeorološke prilike pogoršaće se u odnosu na proteklih par dana. Nestabilno vrijeme, praćeno mjestimično i jačim padavinama, kod većine osoba će uzrokovati lošije raspoloženje. Moguće su i reakcije u vidu reumatskih bolova, dekoncentracije, nesanice. Temperature zraka neće značajnije oscilirati, sa svježijim jutrom i umjerenim porastom danju, pretežno će biti u okviru uobičajenih. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO