Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeU većem dijelu zemlje danas snijeg, na jugu kiša

U većem dijelu zemlje danas snijeg, na jugu kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je padao snijeg u ranim jutarnjim satima.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo i Sokolac -3; Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Doboj i Zenica 1; Livno 2; Široki Brijeg i Trebinje 5; Mostar 8; Neum 9°C.

Danas u jutarnjim satima u Bosni prolazan snijeg. U nizinama je moguća kiša koja će se smrzavati. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa jugozapada u večernjim satima koje će usloviti slabu kišu na području Hercegovine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 8 do 12°C.

Pogoršanje i nestabilne vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Vjetrovito vrijeme i jačanje južine u poslijepodnevnim i večernjim satima dodatno će usložnjavati opštu sliku. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO