Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeTokom dana naoblačenje, poslijepodne i večeras u nizinama kiša, u višim područjima...

Tokom dana naoblačenje, poslijepodne i večeras u nizinama kiša, u višim područjima snijeg

Jutros preovladava mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo -7; Sarajevo i Tuzla -6; Drvar i Sanski Most -5; Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica -4; Doboj i Široki Brijeg -3; Stolac -2; Bihać, Bijejina, Gradačac i Trebinje 0; Mostar 2; Neum 4°C.

Danas postepeno naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prije podne padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Postepeno pogoršanje praćeno padavinama i niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće usljed porasta sadržaja vlage u zraku, kod većine meteoropata uzrokovaće tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO