Subota, 25 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeStigao i prvi snijeg na bh. planine: Zabijelile Jahorina i Bjelašnica

Stigao i prvi snijeg na bh. planine: Zabijelile Jahorina i Bjelašnica

Iako nam zima kalendarski još nije stigla, prve pahulje su zabijelile vrhove planina oko Sarajeva.

Za vikend je u Bosni i Hercegovini najavljena kiša, niže temperature te snijeg na planinama. S obzirom na to da je tokom cijele noći s petka na subotu padala kiša u nizinama, a snijeg na pojedinim planinama, iz Sarajeva se može vidjeti da su zabijeljeni vrhovi obližnjih planina.

Bijeli prekrivač je prisutan na Jahorini i Bjelašnici, na kojima je jutros temperatura zraka nila ispod nule, dok se, sudeći prema kamerama uživo sa planina, na Trebeviću i Igmanu ne vide nikakve pahulje.

Iako su i ski-staze zabijelile, ne očekuje se da će se snijeg zadržati. No, iz ski-centara očekuju dobru sezonu za koju se uveliko spremaju.

Ono što smo mogli vidjeti na live kamerama koje su dostupne online jeste da ni na Vlašiću jutros nema snijega. Na ovoj planini je sredinom proteklog mjeseca padao snijeg, ali bijeli pokrivač se prilično kratko zadržao.

Kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju i danas i sutra sa razvedravanjem u ponedjeljak. Poslijepodne danas se može očekivati prestanak padavina koje će početi ponovo sutra. Za nedjelju su najavljene još niže temperature nego danas, a uprkos kratkom razvedravanju u ponedjeljak, nestabilno vrijeme se može očekivati do kraja mjeseca.

U periodu od 17. do 20. novembra, snijeg je moguć i u nizinama, u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima BiH.

(Face TV)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO