Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemePretežno sunčano jutro u BiH, na Sokocu izmjereno -11 stepeni

Pretežno sunčano jutro u BiH, na Sokocu izmjereno -11 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na dijelu istoka Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac -11; Drvar -9; Livno i Tuzla -8; Banja Luka, Bugojno, Srebrenica i Zenica -7; Ivan Sedlo, Sanski Most i Zvornik -6; Bijeljina, Bjelašnica, Doboj i Sarajevo -5; Prijedor i Široki Brijeg -4; Gradačac -3; Stolac -2; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 4°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika i sunčani intervali povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, obzirom da će biti hladnije u odnosu na veći dio sedmice iza nas. Sa odmicanjem dana toplije i ugodnije.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO