Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img

Oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 0 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa kišom u južnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.12.2022 (Četvrtak)., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Tokom noći kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.12.2022 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Na sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. U cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu do 17 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.12.2022 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima zapadne Bosne sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu do 14 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 14.DECEMBAR

Nestabilno i tmurno vrijeme, u većem dijelu zemlje uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike. Nešto ugodnije će biti na sjeveroistoku zemlje, tokom prijepodneva, a sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika pogoršati. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici i meteoropate trebaju biti oprezniji, obzirom da će doći do pada zračnog pritiska.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO