Oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 10 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas  se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Tokom dana, postupni prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.01.2024 (Četvrtak)., umjereno ili pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 5.01.2024 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.01.2024 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno i dalje vjetrovito sa kišom. Više padavina se očekuje na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 03.JANUAR

Biometeorološke prilike su nepovoljne. U većem dijelu zemlje tmurno i nestabilno vrijeme, praćeno povećanom naoblakom i kišom. Usljed porasta sadržaja vlage, osjet hladnoće mogao bi se pojačati u jutarnjim i večernjim satima, stoga je preporučljivo biti oprezniji, naročito rizične grupe poput plućnih i srčanih bolesnika. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *