Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeNastavlja se period sunčano i toplog vremena

Nastavlja se period sunčano i toplog vremena

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH su objavili pognozu do kraja ovog mjeseca, u kojoj se navodi da nas lijepo i sunčano vrijeme očekuje do kraja mjeseca.   

Nastavlja se period sa dominacijom anticiklone koja se prostire preko juga evropskog kontinenta, pa tako i zahvata prostor Bosne i Hercegovine. Stabilno i toplo vrijeme očekuje se u našoj zemlji i narednih 15 dana.

Nešto više oblaka, uz vrlo malu vjerovatnoću za slabe i kratkotrajne lokalne pljuskove, prognozira se u periodu od 15. do 19. augusta, te krajem ovog mjeseca.

Vrijednosti temperatura zraka, dominacijom toplije zračne masa sa juga, biće u laganom porastu i kretaće se u granicama prosječnih za ovo doba godine. U periodu od 14. do 19. augusta, tokom jutra temperature zraka očekuju se od 14 do 20, na jugu do 23, a danju od 28 do 33, na jugu do 35 °C.

Od 19. do kraja mjeseca temperature se očekuju iznad prosjeka, minimalne vrijednosti u Bosni prognoziraju se od 17 do 22, na jugu do 26, a danju od 30 do 35, na jugu do 38 °C, saopćili su iz FHMZ.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO