Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeKakvo vrijeme će biti za Novu godinu?

Kakvo vrijeme će biti za Novu godinu?

Federalni hidrometeorološki zavod BiH je objavio vremensku prognozu za period do 9.januara naredne godine.

Prostrana anticiklona i zračna masa sa juga usloviće sunčano i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Bez padavina sve do pred kraj decembra uz natprosječno visoke temperature zraka. Od petak više oblaka i uz frontalni sistem sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padavine u dane vikenda. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana. Od 02. do 06. januara očekuje se stabilno vrijeme bez padavina, a novo pogoršanje uz padavine od 07. januara do kraja prognoznog perioda.

Do 31. decembra vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -1 do 4 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 01. januara do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 14 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO