Petak, 12 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeDo kada nas očekuje lijepo vrijeme?

Do kada nas očekuje lijepo vrijeme?

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH su izradili srednjoročnu vremensku prognozu do 8.novembra u kojoj se navodi:

Stabilne vremenske prilike nastavljaju se do 6. novembra. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju širom zemlje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme uz temperature iznad prosjeka. Slabe padavine prognoziraju se u Bosni 7. i 8. novembra, dok se u Hercegovini tokom cijelog prognoznog perioda očekuje stabilno bez padavina.

Do 28. oktobra, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 8 do 12 u Bosni, na jugu zemlje do 16 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 19 i 24 °C, na jugu zemlje do 27 °C.

Od 29. oktobra do kraja prognoznog perioda uz povremeno izraženiju naoblaku izgledan je blagi pad temperatura koje će i dalje zadržati natprosječne vrijednosti za ovaj period godine. U Bosni tokom jutra očekivane temperature zraka su od 5 do 10, u Hercegovini oko 13 °C, a maksimalne u Bosni do 19 u Hercegovini do 23 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO