Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img

Danas umjereno oblačno

Jutros je u Kalesiji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 0 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magle ili niska oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.02.2023 (Srijeda)., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U Bosni prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove, magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.02.2023 (Četvrtak)., sunčano. Veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 7 do 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.02.2023 (Petak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 5, a dnevna od 8 do 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 14.FEBRUAR

Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz mjestimičnu pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju, biti oprezniji i prilikom boravka na otvorenom prikladno se odjenuti. U nastavku dana ugodnije i toplije. Na jugu i jugozapadu uz više temperature i sunčanije vrijeme većim dijelom dana.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno