Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokove magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Povremeno slaba kiša je moguća na sjeveru i na sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.12.2023 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.12.2023 (Ponedjeljak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. U južnim i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.12.2023 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne, ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 17 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 23.DECEMBAR

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz blago zatopljenje i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *