Danas umjereno do pretežno oblačno

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 7 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas  se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Poslije podne lokalno slaba i kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim i sjeverozapadnim područjma Bosne. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

.PROGNOZA VREMENA ZA 31.12.2023 (Nedjelja)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Tokom noći slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 7 do 13, u sjevernim područjima Bosne do 15 stepeni.

U novogodišnjoj noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima, kiša će padati samo na jugu, jugozapadu i u Krajini. Na planinama tokom noći umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina i uglavnom u cijeloj zemlji toplo. Prvog dana 2024. god, očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.01.2024 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom najprije u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.01.2024 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, ponegdje na jugu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 30.DECEMBAR

Uz povoljne biometeorološke prilike, opšta slika će se poboljšavati sa odmicanjem dana. U unutrašnjosti će nešto duže zadržavanje magle, prije podne uzrokovati slabije poteškoće osjetljivim osobama. Na jugu, većim dijelom dana uz povećanu oblačnost. što bi kod meteoropata moglo dovesti do blažih tegoba u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji bi trebalo biti ugodnije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju tokom jutra i večeri.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *