Danas u BiH oblačno, kiša u nizinama, a na planinama snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Sokolac -5; Bjelašnica -4; Sanski Most 0; Banja Luka, Ivan Sedlo, Tuzla i Zenica 1; Sarajevo 3; Livno, Mostar, Široki Brijeg i Stolac 4; Gradačac i Trebinje 5; Bugojno i Drvar 6; Bihać 9; Neum 11°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Više padavina je na području Hercegovine, a u Bosni su slabije padavine. Tokom noći na utorak u većem dijelu zemlje se očekuje snijeg, na jugu zemlje je kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu do 12°C.

Biometeorološka prognoza je loša. Promjena vremena, uz kišu i snijeg, kod većine populacije uzrokovaće lošije raspoloženje. Sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, izraženije sa noćnim satima, kod meteoropata i hroničnih bolesnika, ponajviše astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima, može dovesti do jačanja tegoba. Preporučljivo je prikladno se odjenuti, umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *