Danas susnježica i snijeg

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom, u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo -1; Sokolac 0; Sarajevo 1; Bihać, Bugojno, Doboj, Tuzla, Zenica 2; Banja Luka, Livno, Prijedor 3; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 8; Neum 9.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa padavinama. U nizinima kiša ili susnježica, a u višim područjima i na planinama snijeg. Tokom poslijepodneva prestanak padavina u Hercegovini. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni vjetar. Dnevna temperatrura od 0 do 6, na jugu do 11 °C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Mada će tokom dana uslijediti djelimična stabilizacija, tmurno i hladno vrijeme, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Rizične grupe, poput osoba sa ishemijskim i plućnim bolestima, moraju biti opreznije i reducirati boravak na otvorenom, obzirom da će temperature opasti, sa noćnim satima osjetnije. Preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima na otvorenom.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *