Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img

Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji umjereno oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 8 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na jugu do 25 °C.

U petak 21.10.2022., sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 18 do 24°C.

U subotu 22.10.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U večernjim satima kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 20 do 26 °C.

U nedjelju 23.10.2022., u Bosni jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 18 do 24 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 20.OKTOBAR

Stabilne vremenske prilike i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su usljed hladnijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se sa porastom temperature, danju po potrebi raskomotili. Sa noćnim satima ponovo će biti dosta svježije, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije, djelimično umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO