Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji vedro i hladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je -8 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C.

U subotu, 11.02.2023., u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka i bez padavina. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju, 12.02.2023., pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne postepen prestanak padavina. Djelomično vedro na jugu zemlje. Vjetar većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -5 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 11°C.

U ponedjeljak, 13.02.2023., u Bosni mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 7 do 12°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 10.FEBRUAR

Opšta slika djelimično će se popraviti. Nakon vrlo hladnog jutra u cijeloj zemlji, temperature će postepeno porasti, stoga će u najtoplijem dijelu dana, uz više sunca, ipak biti ugodnije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, reducirati boravak i aktivnosti na otvorenom. Na jugu sunčanije, pri tome, kao i u unutrašnjosti zemlje, još uvijek neuobičajeno hladno, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO