Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 0 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 °C.

U petak 06.01.2023., pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14 °C.

U subotu 07.01.2023., u većem dijelu zemlje sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 14 °C.

U nedjelju 08.01.2023., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umejreno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Poslije podne ili u večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 9 do 16 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 5.JANUAR

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Najosjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na umor i slabiju koncentraciju usljed izražene magle i veće zagađenosti zraka u kotlinskim predjelima Bosne. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini većim dijelom dana.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *