Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Danas sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:00 sati iznosila je 12 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne više oblačnosti očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne kada lokalno može pasti veoma malo kiše. U većem dijelu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U subotu 30.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U nedjelju 31.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U ponedjeljak 1.4.2024. veći dio dana sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima se očekuje dolazak jačeg naoblačenja sa zapada. Od večernjih sati i tokom noći na utorak padavine će preći preko cijele zemlje. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA PETAK, 29.MART

Biometeorološka prognoza je povoljna. Dodatno zatopljenje u jutarnjim satima pozitivno će djelovati na opštu sliku. Većina ljudi će se osjećati dobro, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Sa odmicanjem dana izgledne su relativno visoke temperature zraka za ovaj dio godine, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno